Xu Guanhua

Oddělení vědy a technologie Čínské lidové republiky

Tento článek má důležitý okamžik spolupracovníků pana Zhou Guangzhao za více než 30 let jako kontext a reviduje jedinečné kouzlo osobnosti pana, jakož i zarudnutí národní vědy a technologické příčiny.Od nářku ducha ducha pana Master pro časy až po vysokou míru výšky pana „Two Bombs a One Star“, Národní základní výzkum a vývoj Čínské akademie věd; a autor sám dodržoval jeho život.Autor a manžel věří, že akademická demokracie a svoboda svobody jsou jediným způsobem pro prosperitu a vědu. Duch vědy.Autor také doufá, že prostřednictvím komplexní zkušenosti s vědeckým světlem pana Guanga Zhao a poté bude hledat sílu osvícení pro další rozvoj vědeckých a technologických podniků v mé zemi.

15. listopadu 2011 je to můj nezapomenutelný den.V Pekingském konferenčním centru, na zasedání skupiny „973 Program“ odborné konzultantské skupiny, přednesl pan Zhou Guangzhao souhrnný projev o úkolu „973 Plan“.Jakmile řeč skončila, můj manžel najednou zaklepal a omdlel vedle mě.Přestože byl převezen do nemocnice včas, po třech hlavních krvácení a 2 hlavních operacích se už nemohl zotavit a už se nemohl vrátit k vědecké příčině své lásky a po celý život bojovat.Kdykoli si pomyslím na tuto scénu, vždy se cítím jako pocit v mém srdci a nemohu být klidný po dlouhou dobu.Pan Guang Zhao ho po celý život věnoval své vlasti a vědě a velký přispěl k energickému rozvoji vědecké věci mé země.

Dnes bych chtěl poblahopřát pana narozeniny v 95. narozeninách.V lednu 2019, poté, co nás pan Yu Min opustil, z 23 vědců, kteří v roce 1999 získali medaili „dva stánky“, byli v současné době zdraví pouze Wang Xiji, Sun Jiadong a Zhou Guangzhao.Starší generace vědců má příliš mnoho cenných nápadů a zkušeností hodných našeho vážného shrnutí a zdokonalení.Myslím, že nejlepším pamětí je dědictví a nejlepší je pro pokrok Paměť může podporovat větší průlom a lepší rozvoj ve vědeckých podnicích mé země.

Můj manžel a já jsme se znali více než 30 let.(Obrázek 1)PodstataV průběhu let mi můj manžel poskytl hodně pomoci v práci a akademických pracovnících.Jeho manžel byl nemocný téměř 13 let.Gentlemanův akademický duch, rigidní učenec, přísný akademický styl a mírový postoj života mě vždy tiše inspirovaly, což mi hodně prospělo.Dnes, využitím této příležitosti, chci použít 7 bodů k vyjádření mého chápání vědeckého ducha a vědeckých myšlenek mého manžela a pocity pro svého manžela.

Obrázek 1 pro Pan Zhou Guangzhao v autorově domě.

1

Duch pana Guangzhao založil pro The Times pomník


Od roku 1840 se Čína stala polokoloniální a poloveduální společností.Od války s opiem po založení nové Číny v roce 1949 utrpěla Čína více než 470 zahraniční agrese;Doručení, aby se Čína stala silnou zemí, která již není urážena, je sen nespočetných lidí a ambiciózních intelektuálů.„Hnutí 4. května“ probudilo lidi držel prapor „vlastenectví, pokroku, demokracie a vědy“ a věřil, že věda je žebříkem sociálního evoluce.V kontextu takové éry strávil pan Guang Zhao své dětství a teenagery.

Když byla nová Čína založena v roce 1949, zbývá stará Čína pouze více než 30 vědeckých výzkumných institucí a v zemi nebylo více než 50 000 vědeckých a technologických pracovníků.Lze říci, že nová Čína začala moderní vědu a technologii.Na jaře 1957, v reakci na výzvu strany, pan Guang Zhao převzal misi „vstoupit do vědy“ a šel do sovětského jaderného výzkumného ústavu Dubana United, aby se zapojil do výzkumu fyziky částic.Pan Guang Zhao si váží vzácných příležitostí, které země poskytuje a tvrdě vyhrál bonus za vědecký výzkum United atomového jaderného výzkumu dvakrát za 4 rokyV červnu 1959 Sovětský svaz jednostranně roztrhl dohodu a odmítl v červenci 1960 pomoci mé zemi.Poté, co byl pan Guang Zhao informován, naplnil rozhořčení a důrazně požádal, aby se vrátil do Číny, aby se zapojil do výzkumu atomových kulek.Napsal při určování ministra druhého oddělení strojního zařízení: „Jako vědec vyškolený v Nové Číně jsem ochoten se vzdát svého vlastního základního teoretického výzkumu a měnit se v naléhavé potřebě země. Vždy budeme vždy. Budeme vždy. Sledujte volání vlasti! “

Pod inspirací takového přesvědčení se pan Guang Zhao vrátil do vlasti. historické přispěly k úspěšnému vývoji první atomové bomby a vodíkové bomby mé země.Následně to propagovalo plán „863“ a plán „973“, zřízení Čínské akademie inženýrství, institucionalizace Čínské akademie věd, zřízení Národní přírodní vědecké nadace Číny, konstrukce A Peking pozitivní a negativní elektronický kolizní stroj, zřízení Čínského vyššího vědeckého a technologického centra, podporující zemědělskou vědu a technologii, série hlavních prací, jako je „bitva Huanghuaihai“, přispěla nesmabitelným příspěvkem.

Velká éra vytvořila skvělou postavu.Po celá desetiletí, bez ohledu na to, na které postoj a práci se vždycky myslel na vlast a lidi.Letos je 95. narozeniny pana Guangzhao.

2

„Sedm bodů vědeckého ducha“ je hluboké filozofické myšlení pana


Nevypnulá poptávka a přemýšlení o vědecké příčině po dobu téměř 75 let mu poskytla hlubší pochopení konotace vědeckého ducha.V 90. letech navrhl, že vědeckým duchem byl duch důkladný materialismus, který byl shrnut do 7 hlavních bodů(Následující je označováno jako „Sedm bodů vědeckého ducha“)Podstata


1. Objektivita a snaha o pravdu jsou primárními požadavky vědeckého ducha.

2. Vývoj světa se tedy nekonečně mění.

3 .. Nesledujte trend, nikoli pověrčivé autoritu, nepovažujte náhodnou povahu za nevyhnutelnou a nepovažujte části za celek.Není snadné uvěřit, že „nový objev“, který nebyl prokázán a přísně vědeckým závěrem pod přísnými metodami a přísným vědeckým uvažováním.Vědecký skepticismus je nedílnou součástí vědeckého ducha.

4. 4 .. Specifická pravda je relativně pravdivá a může být porušena. Duch inovací je důležitou součástí vědeckého ducha.

5. Nově objevená pravda musí zahrnovat obsah původní pravdy.Inovace by měla být prováděna na základě dědictví.

6. Věda je organizovanou skupinovou činností ve společnosti.Proto jsou týmový duch, demokratický styl a stovky soutěže součástí vědeckého ducha.

7. Věda musí nejen chápat objektivní zákony světa, ale také se účastnit sociálních změn a podporovat sociální pokrok.To je také požadavek vědeckého ducha vyvinout od racionálního porozumění po praxi změny.


„Sedm bodů vědeckého ducha“ je krystalizace moudrosti vědeckého průzkumu pana Guangzhao v jeho životě a je to také základní následování jeho vědecké praxe v jeho životě.Použil „hledání pravdy“ a „pouze“, to je „sledování pravdy a hledání pravdy z faktů“ jako dva nejzákladnější aspekty vědeckého ducha.Od svých a kolegů vypočítat data o datové chybě sovětských vyhrazených údajů s „maximální prací“, končící po dobu několika měsíců akademické kontroverze a poté na cestu k opuštění „osvětlení“ při zkoumání principu vodíkové bomby, He, He, odráží, že ne nijak ne.

Během práce Čínské akademie věd pan Guang Zhao použil systematické myšlení strategických vědců, aby zdůraznil, že by měl stát v národní situaci, aby lokalizoval a naplánoval čínskou akademii věd.Domnívá se, že přemýšlení o rozvoji Čínské akademie věd z potřeb celkové situace a hospodářského a sociálního rozvoje je v rozporu se sociálním rozvojem a nemá naději.Na základě toho navrhl „teorii dvoupozice“ rozvoje vědy a technologie:

1. Hlavním cílem je studovat základní zákony různých látek a jejich pohybů v přírodě, aby pochopil interakci mezi přírodou a lidskou společností ;;

2. Hlavním cílem je s hlavní orientací s národní vůlí a sociální poptávkou jako hlavní cílem rozvíjet ekonomiku a podporovat technologický pokrok prostřednictvím poptávky a zpětné vazby na trhu.


Pan Guangzhao vždy trvá na reformě Čínské akademie věd tím, že se přizpůsobí situaci doby.V 80. letech navrhl politiku „otevřenosti, toku, konkurence a unie“ a „One House, Two Systems“.Na osmé akademické konferenci v roce 1996 také zdůraznil: „Reforma a rozvoj akademie věd má rozbít uzavřený stát vytvořený obdobím plánovaného ekonomického systému a přestavět Akademii Akademie vědců a národního lidu Vědy celé společnosti a celé společnosti. “„ Je nutné použít vývojový výkon Čínské akademie věd k prokázání hodnoty Čínské akademie věd. “Strategická myšlenka pana Guanga Zhao o hledání pravdy a chvály poukázala na směr vědy pro pozdější rozvoj čínské akademie věd.

„Sedm vědeckých bodů“ prochází životem pana Guanga Zhao.

3

Podpora základního výzkumu je historická odpovědnost čínské vědecké a technologické komunity


V polovině devadesátých let, zatímco ekonomika a společnost mé země se rychle vyvíjela, byly stále výraznější problémy, jako je energie, zdroje a ekologické prostředí.Na 75. akademickém semináři na konferenci Xiangshan Science Conference navrhl pan Guangzhao: „Může Čínské stávající zdroje a podmínky podporovat rozvojové cíle Číny? Čínská populace představuje asi 22%světa;; Energetická představuje 10%světa a představuje 10%světa a s uhlím jako hlavním tělem.(Hrubý domácí produkt)Když dosáhne 7 000 $, čínská energie nemůže nést.”


Nedostatek zdrojů, zvýšení mezinárodní konkurence, nezávislé inovační schopnosti, zejména v nedostatku původních inovací a modelu průmyslového rozvoje založeného na jednoduchém zavádění technologií a sledování technologie napodobování, stát se strategickou přizpůsobením ekonomické struktury mé země a zlepšování celkové národní konkurenceschopnosti Číny Nejdůležitější.

Vzhledem k těmto hlavním problémům ve vývoji mé země neexistují žádné modely, ze kterých se lze poučit, ani se na ni nelze spoléhat vnější síly.Na základě pozorování zákonů o vědeckém rozvoji a v popředí světové vědy se pan Guangzhao vždy prováděl ve výzkumu a myšlení z pohledu strategického vědce. navrhl řadu strategických myšlenek a chování základního výzkumu základního výzkumu.

Domnívá se, že „za účelem realizace modernizace musí být použity nové nápady na rozvoj a musí se hrát důležitá role technologické inovace a znalostní ekonomiky“.Zdůrazněte potřebu plně mobilizovat iniciativu a kreativitu vědců, posílit schopnost primitivních inovací a poskytovat podporu pro hospodářský a sociální rozvoj.Kromě toho pan Guang Zhao také navrhl strategickou myšlenku „dvojitého“, tj. Základní výzkum, který se spoléhá na zvědavost vědců při zkoumání přírodních jevů a zákonů a spoléhá se na jejich vysoký smysl pro odpovědnost a historickou misi v země a lidé.Tento jedinečný vhled poskytuje solidní teoretický základ pro jednotu realizace národní strategie a vědeckého průzkumu.

Plán „973“, jako banner základních výzkumných prací v mé zemi, nalil na pana velké úsilí ..Během 13 let jako vůdce konzultantského týmu navrhl řadu nápady pro vyvíjení dopředu, strategické umístění, vědecké hodnocení, kombinaci proti proudu a po proudu od inovačního řetězce, integraci školení talentů, přidělování zdrojů a Konstrukce stylu konstrukce plánu „973“ atd. Všichni mají hluboké a systematické myšlení a vytvářejí systém základního výzkumného a vývojového ideologického systému s čínskými charakteristikami.Lze říci, že plán „973“ je jedním z nejdůležitějších klíčových úkolů pro pana Guangzhao v jeho pozdějších letech.Bez něj neexistoval brilantní úspěch, že plán „973“ byl.Jeho poslední úsilí bylo také použito v plánu „973“.Dne 15. listopadu 2011 ve svém projevu vzpomněl na setkání odborníků.Pokud jde o neúspěchy a útrapy, s nimiž se v tomto roce setkala čínská akademie věd, seděl jsem vedle něj a cítil v jeho očích blikání a vzrušení a uvědomil jsem si, že to není snadné.Někdy se cítím vina.Proto, když se v ruce převzal jako vůdce konzultantského týmu, cítil jsem, že to nebyla jen důležitá práce, ale také těžkou odpovědnost, kterou jsem udržoval horlivé očekávání.Odvažuji se, že nemám napůl uvolněný.

Pan Guangzhao vždy považoval základní výzkum a vývoj za historickou odpovědnost čínské vědecké a technologické komunity. Pracovníci vědy a technologie ve vývoji základního výzkumu se podílejí na objevu nejnovějších vědeckých a technologických znalostí, může Čínský udržitelný rozvoj a les Světového národa.

4

Akademická demokracie a svoboda jsou jediným způsobem pro prosperitu a vědu


Snaha o akademickou demokracii a svobodu je snaha pana Guangzhao o konzistentního ducha.V 70. letech 20. století byly při zkoumání principu vodíkové bomby žádné informace, Zhou Guangzhao, Deng Jiaxian a Yu Min a další pánové otevřeli „vydání“ a hráli ji. Tři stará a čtyři přísnost “, důrazně zdůrazňují, že každý je stejný před pravdou, obhajuje kolektivní výzkum, přenáší demokracii, brainstorm a navrhuje návrhy.V takové svobodné a demokratické akademické atmosféře provedl princip vodíkové bomby průlom.Od první atomové bomby po první vodíkovou bombu trvalo Spojené státy 7 let a 4 měsíce, Sovětský svaz používal 4 roky, Francie používal 8 let a 6 měsíců, zatímco moje země používala pouze 2 roky a 8 měsíců.V roce 2005 si pan Guang Zhao vzpomněl na tyto slávy a řekl zvláště: „Akademická demokracie a bezplatná diskuse jsou nejcennějším duchovním bohatstvím; neexistuje duchovní pronásledování vědecké demokracie, naše atomové bomby a vodíkové bomby se tak rychle prolomí “,” Různé názory jsou důležitou hnací silou rozvoje vědy. “Různé názory odrážejí vědecké perspektivy i akademické myšlenky, ale také odrážejí akademické myšlenky a vědecký duch, představují nesmírně důležitou součást vědy a mají velmi důležitou roli při rozvoji vědy.Jednou poukázal na to: „Akademická kritika by měla být normální, ale domácí není dobrá, zejména kritická autorita, která se téměř stala vakuem.“

Pan Guang Zhao má vždy příklad akademické svobody a zároveň se dodržuje stovky škol. vývoj a eliminace překážek pro akademický výzkum.

Abych řekl pravdu a řekl pravdu, je to nejhlubší dojem, který mi zanechal mnohokrát.

5

Akademická tolerance je vědecký postoj materialismu


„Vědec musí nejen věnovat pozornost teorii, ale také věnovat pozornost experimentům; teorie a experimentální výsledky jsou určitě hodné štěstí; nedostatek teorie nebo experimentů však může způsobit nové průlomy.“Toto je slavné přísloví, které řekl pan Guang Zhao.

V reakci na počet slepých pronásledování ve vědecké a technologické komunitě mé země je ostře kritizován: „Aby se vyhnul nouzovému úsilí systému hodnocení, propagovat ducha broušení meče po dobu deseti let a vede vědce, aby se zapojili do Práce s dlouhodobým dopadem a významným vědeckým významem. “EssenceNavrhoval, aby primitivní inovační schopnost jako důležitý ukazatel hodnocení, aby bylo možné silně podporovat nejkreativnější myšlenky.Je nutné propagovat výzkum křížových disciplinárních disciplín a interdisciplinární objev a inovace s největší pravděpodobností způsobí průlomy.

Na cestě k získání velkého objevu dojde k frustraci a selhání. .Pokud uspějete, musíte povzbudit a musíte to povzbudit.Na cestě vědeckého průzkumu nejsou žádní poražení, pouze převládají a každý, kdo zkoumá dopředu, je hrdina.V Číně stále existuje „použití doktríny“ po dlouhou dobu a vědecký výzkum se chce sledovat a napodobovat.V tomto ohledu pan Guang Zhao zdůraznil krví: „Nedostatek sebevědomí a dychtivosti k dosažení úspěchu je jednou z hlavních překážek omezení kreativity. Dobrá při učení a vysoká důvěra je důležitá kvalita talentů.“ Ne, v mé zemi je příliš mnoho lekcí bolesti.Musíme použít toleranci k vědeckému výzkumu.Udělejte chyby a povzbuzujte pokus a omyl.Zároveň musíme také poslouchat různé akademické názory a přijmout kritiku ostatních s otevřenou myslí.Pouze tímto způsobem může náš vědecký vědec způsobit ohlašování v energičtějším vývoji.

6

Růst mladých talentů je budoucností národního rozvoje


Pan Guangzhao spojuje velký význam talentům, zejména pěstování mladých talentů, a povzbuzuje mladé lidi, aby dosáhli jakéhokoli pokroku.Pan Guang Zhao opakovaně zdůraznil, že inovace by měli být lidé -ověřeni při různých příležitostech a mladí lidé jsou nadějí země a kariéry: „Abychom silně pěstovali vysoce úroveň mladých vědeckých a technologických talentů. Země musíme vytvořit velké množství moderních technologií a humanistických znalostí a kreativních talentů vytvořily inovativní tým se strategickým vedením, inspirací s dlouhým pohledem, soudržností a kreativitou. “

Pro růst mladých lidí od šedesátých let osobně vyučoval mladé lidi.Pan Guangzhao systematicky vyprávěl mladým lidem o znalostech fyziky jaderných zbraní v horlivosti teoretického fyzika a během Sovětského svazu se zapojil do základního výzkumu fyziky částic.Pan Guang Zhao použil své hluboké znalosti a tvrdou práci.

Vědecká morálka je hlavní konotací vědeckého ducha

Pan Guang Zhao, který sloužil jako děkan Čínské akademie věd, navrhl, aby se akademici stali aktivním promotérem a národním vědeckým a technologickým pracovníkem ve vědecké morálce.Na pracovní schůzce Smírného úřadu ministerstva vědy a technologie v roce 1994 zdůraznil, že akademici se musí stát vzorem pro vědeckou a technologickou komunitu, aby dodržovala přísné, vážné a přísné vědecké postoje a praktické skutečnosti.Na akademické konferenci z roku 1996 pan Guang Zhao také vážně navrhl: „Podvod a pokrytecký vítr ve společnosti ovlivnily vědecké a technologické kruhy. V posledních letech v práci projektu, hodnocení výsledků a hodnocení titulu, i Dokonce i ignorujte vědecké normy, nemluvte o vědecké morálce, přehnané chlubení, falšování a často se dějí … “Vážná kritika pana Guanga Zhao v roce dodnes šokovala jeho uši, což je promyšlené.Akademické oddělení a akademik Čínské akademie věd jsou nejvyšší akademické instituce a nejvyšší akademické tituly ve vědecké a technologické komunitě s vznešenou autoritou a ctí.Musíme zdědit jemné tradice vyšších vědců, dodržovat pravdu, hledat pravdu z faktů, přísně studovat, pečlivé, přísně disciplinovat sami sebe, nezištné odhodlání a zvážit společnost skutečnými znalostmi a vznešenými morálkou a podporovat zdravý rozvoj společnosti a podporovat zdravý rozvoj společnosti a podporovat zdravý rozvoj společnosti .

Lidé mají civilizovaný záznam, že pokračoval po dobu 6000 let.Jak propagovat udržitelný rozvoj lidí po dobu 6000 let?Co můžeme přispět do budoucnosti?Toto je hluboké téma, které vyžaduje, abychom společně odpověděli.Ale myslím si, že studium a učení ducha a morálky pana Zhao nám může poskytnout velmi prospěšnou inspiraci.

Zdraví panu Guangzhao!

santosfcfansclub