Před sto lety se Chen Duxiu zmínil v článku v časopise „New Youth“, který zmínil pana Saines, označovaný jako pan Saisa.Ve skutečnosti se týká vědy.
V přítomnosti vědy již věda není konceptem, který musí být představen jménem úst, ale vysokofrekvenční slovo, které je v našem každodenním životě všudypřítomné.Vědecká fitness, vědecká hubnutí, vědecké setkání, vědecká prevence epidemie a dokonce i vědecký skákací čtvercový tanec a Qigong, pokud je vědecký, si si každý bude myslet, že je to správné a spolehlivé.
Věda se stala vírou.Často používáme vědu k pozorování a studiu světa, ale když se blížíme k samotnému pozorování a výzkumné vědě, může vaše každodenní kognice podvracet určité pravdy o vědě.
01 Věda neznamená pravdu
Nyní lidé obhajují vědu a uctívají pana Sai, často nemůžeme pomoci přidat různé auru k tomuto gentlemanovi.Náš současný krásný život je samozřejmě do značné míry k uctívání gentlemana, takže je považován za samozřejmost uctíváním každého.
Ale co přesně je věda?Můžeme se s vědou opravdu odvážit zavolat Sun a Moon na nová nebe?Někteří optimističtí lidé si to mohou myslet ve svých srdcích.
Věda je jen způsob, jak známe svět a vysvětlujeme svět, a pak jej použije k transformaci světa.Všimněte si, že je to jen způsob.
Metody vědeckého výzkumu obecně následují tento krok:
OtázkaDávejte pozor na ověřeníPro složité problémy se pokuste rozložit na několik jednoduchých malých problémů a vyřešit je jeden po druhémKdyž začneme z problému, po provedení výsledků experimentem musíme přiměřeně vysvětlit výsledky a konečně zvednout z obecných výsledkůJinými slovy, věda řekl Hu Shi: “Odvážný předpoklad, dávejte pozor na ověření„Jsou tu dva body.
Za prvé, předpoklady, které je třeba ověřit, takže věda má svou kategorii.„Bůh existuje“.Když tedy řekneme „věřit ve vědu a porušit pověru“, závisíme na tom, zda lze tuto pověru ověřit.
Proto, pokud božská hůl vychází z misky svaté vody z církve, říká se, že můžeme tuto nemoc vyléčit, můžeme k vyvrácení vědeckého rozumného rozumu.Pokud řekne „Bůh je s vámi“, věda se nebude moci hodit.Kromě toho může druhá strana také použít vědecké příklady k prokázání Boží velikosti, protože celý vynikající vesmír je stvořen jeho starými lidmi, včetně samotné vědy.A můžete jen říci, že prohlášení vašeho starého muže není vědeckým problémem.
Za druhé, proces vědeckého ověření musí být přísný, logický a pozorován.
Takže někdo řekl: “Věda nikdy netvrdí pravdu.Opakovaně mluvíme o tom, že musíme pochybovat o tom, že musíme popřít ty, kteří mohou být prokázáni.Věda je trochu pokroku, ale každý pokrok je solidní a důvěryhodný pokrok.”
Proto pan Hu Shi také řekl: „Jaké jsou nekonečné pravdy a další radost.“pouze,Věda nám nemůže dát pravdu, jen krok za krokem, abychom se přiblížili pravděPodstata
02 Věda není odrazem kapacity lidského mozku, skutečnost je přesně naopak
Důvod, proč se pan Sai nazývá věda, je smysluplný.Proto byla věda rozdělena do mnoha disciplín: základní disciplíny, jako je fyzika, chemie, biologie;Aktuální nastavení disciplíny je stále podrobnější.
V Newtonově éře neexistuje žádné takové rozlišení disciplíny, takže název, který napsal, je „Matematika přirozené filozofie“.Protože v té době patří mnoho disciplín, které jsme nyní dělili, patří do kategorie přirozené filozofie.Kromě studia fyziky a matematiky byl proto Newton posedlý alchymií, kterou nelze považovat za převod.
Později byl hlavním důvodem vědeckých studií kvůli velkému vypuknutí znalostí.V Aristotelu před více než 2000 lety může člověk v té době zvládnout všechny znalosti fyziky na světě.A nyní je profesor fyziky skvělou věcí, jak integrovat znalosti do vaší vlastní fyziky.
V knize „Úvod do systematického myšlení“, představitel American Computer Hall of Fame, Jerald Winberg, zmínil: „Nemůžeme fanoušci paží k létání a naše inteligence má horní hranici.“ schopnost mozku.tak,Věda není projevem nadřazené schopnosti lidského mozku a skutečnost je přesně naopak.
Často říkáme, že „Boží perspektiva“ se týká „super pozorovatele“ s neomezenou pozorovací schopností.A každá z nás je pozorovací schopnost omezená, myšlení a mozková síla jsou také omezené.Vědecká divize vědy je proto skupinová spolupráce.
Je to trochu podobné příběhu slepoty slepého muže.Ti, kteří se dotkli jejich uší, si mysleli, že svět je fanoušek, a lidé, kteří cítili, že břicho si mysleli, že svět je zeď, a lidé, kteří se dotkli jejich nohou, si mysleli, že svět je pilíř. Svět byl lano.Nemůžeme říci, že tyto odpovědi jsou špatné.
Různé studie disciplíny se dotknou různých pozic slonů.I v některých případech budou různí lidé získat různé odpovědi.
Fyzici jsou druhem vlny nebo částice, které se hádají po mnoho let a nakonec předložili přísloví „dvou jevů světelných vln“, to znamená, že světlo je vlna i částice.Pravděpodobně si fyzici uvědomili, že to byli jen slepí.
Metafora dotyku slepých lidí je stejná pro vědu a pro náš každodenní život je to vlastně stejná.
03 Věda těží z nepřesného měření
Protože naše pozorovací schopnost je omezená, musíme odvodit různé disciplíny.Zkušenosti a intuice nám to samozřejmě říkají.
Bylo to právě proto, že Galileo vynalezl první astronomický dalekohled v lidské historii, že pozoroval stín vysočiny Měsíce a stín hory Ring, a poté našel Slunce Kuroko.Lidské porozumění astronomii začalo vstoupit do nové éry.
V éře Galileo, kvůli nedostatku přesných hodin, byl vývoj rané fyziky velmi bráněn.Proto, když Galileo zároveň upustil dvě železné koule současně na věži na pizzu, mohl svědčit pouze dvěma různými hmotnostními železnými koulemi současně prostřednictvím publika.
V některých případech však nepřesná měření pomohla vědcům objevit jednoduché zákony.Zákon gravitační gravitace v Newtonu je založen na teorii Elipulia Cairplera a Capeler vypočítá oběžné dráze elipsy na základě výsledků pozorování Timi Brah.Pokud jsou výsledky pozorování přesnější (jak můžeme nyní), nelze trať považovat za Elipse a Newtonova práce se setká s velkými potížemi.
„Nadměrné“ přesné měření často způsobuje potíže biologům.Pro klasifikaci druhů, v minulosti, po vzhledu a po páření mužského a ženského, ať už může produkovat potomky, které se může i nadále reprodukovat soudci.Jak chápeme stvoření na Zemi stále více a více, jak se technologie genetického testování neustále vyvíjí, zjistíme, že hranice mezi druhem a druhem, který původně specifikoval, se stále více rozmazává.
Čím přesnější měření je samozřejmě v současné době, tím více je pro nás.Je to, jako by pochopení slonů slepých lidí bylo komplexnější a hlubší.Ale do jaké míry je přesná?Bude přesnost omezená?Kdy budeme mít konečný „holografický graf slonů“?
Závěr
Náboženství je víra, věda je víra.Náboženská víra nás může přimět k tomu, aby se z tohoto světa nezmatily, a vědecká víra mě může přimět, abych viděl svět jasněji.
Existují tři hlavní charakteristiky náboženství: 1. Slepá;Tímto způsobem jsou dnes názory mnoha lidí na vědu v souladu s charakteristikami náboženství.
tak,Je důležité rozlišit víru a víru.Musíme věřit ve vědu a porušit pověru vědy.
Referenční informace
„Světlo civilizace“, Wu Jun„Úvod do systematického myšlení“, Jerard WinbergBaidu Encyclopedia: Galileo dalekohled
Zpráva/zpětná vazba
santosfcfansclub