UK Sport și UK Athletics intenționează să liciteze pentru a găzdui Campionatele Mondiale din 2029.

Campionatele Mondiale de atletism: oferta pentru 2029 pentru sport și atletism din Regatul Unit
Campionatele Mondiale de atletism: oferta pentru 2029 pentru sport și atletism din Regatul Unit

Londra și Marea Britanie au găzduit ultima dată evenimentul în 2017.

Trebuie să aibă loc un studiu de fezabilitate, dar BBC Sport a spus că liderii acestui sport sunt „hotărâți” să găzduiască campionate majore „transformatoare”.

„Ne-ar plăcea să avem un alt crack în 2029 și un Campionat Mondial”, a declarat Jack Buckner, directorul executiv al UK Athletics, pentru BBC Sport.

„Doar facem o treabă grozavă. Toată lumea vorbește despre atmosferă și despre fiecare eveniment pe care l-am făcut.

„În primul rând trebuie să facem un studiu de fezabilitate și să ne uităm la care sunt diferitele opțiuni”.

El a spus că „ar fi în mintea lui” că Londra va fi orașul care va găzdui evenimentul dacă oferta va avea succes.

„Nu putem spune cu siguranță că va fi Londra, dar ar fi în mintea noastră, având în vedere succesul avut înainte. Cred că Londra [2017] a fost transformatoare și a construit din 2012 [Jocurile Olimpice]. A fost transformatoare în în tot felul de moduri”, a adăugat el.

Glasgow a găzduit Campionatele Mondiale în sală în weekend, în timp ce Birmingham va găzdui Campionatele Europene din 2026.

Britanicul Josh Kerr, care a fost încoronat sâmbătă la Glasgow campion mondial de 3.000 m în sală, a declarat că un Campionat Mondial acasă va marca un „adevărat moment cerc complet”.

„Primele mele Campionate Mondiale au fost la Londra în 2017, așa că ar fi incredibil dacă s-ar întâmpla și asta m-ar împinge cu siguranță să rămân la 1500 de metri cât de mult pot”,” scoțianul, de asemenea campion mondial la 1500 de metri, a spus BBC Sport.

„Este important pentru Marea Britanie să organizeze întâlniri de atletism, deoarece inspiră generații de sportivi să treacă și să știe că există sportivi de unde vin după medalii masive în fața mulțimilor de acasă.

„Face o diferență uriașă în special pentru atletismul de bază și ajută la antrenament și le permite oamenilor să obțină o perspectivă asupra vieților noastre și a următoarei piatră de temelie spre locul în care sunt acum unii sportivi”.

Această ambiție de a găzdui evenimentul din 2029 face parte dintr-un set mai larg de aspirații de găzduire care urmează să fie anunțate de agenția de finanțare UK Sport, marți.

Campionatele Mondiale din 2025 vor avea loc la Tokyo, Japonia. Luna trecută, capitala Chinei, Beijing, a fost numită gazda evenimentului din 2027.

santosfcfansclub

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *