Meciul de Crăciun din NBA este mai mult decât un simplu meci de baschet, este o sărbătoare a atletismului, a pasiunii și a performanțelor care doboară recorduri. Cu miliarde de ochi care privesc, vedetele intră pe teren și numele lor vor intra în cărțile de istorie în acest sezon de sărbători. Puneți-vă centurile de siguranță și haideți să retrăim unele dintre cele mai emblematice fapte și legende ale Crăciunului:

Regele suprem James: LeBron James a jucat în cel de-al 18-lea meci de Crăciun (un record al ligii!) ) și a stabilit recordul ligii pentru punctele marcate pe o scenă de sărbători. De asemenea, a marcat cele mai multe puncte într-o etapă de sărbători (460). Cu toate acestea, recordul lui Bernard King de 60 de puncte într-un meci pentru Knicks în 1984 rămâne o provocare tentantă.

Ziua de Crăciun pe hardwood: recorduri revizuite, vedetele din NBA strălucesc!

MAI MULTE VICTORII DE ECHIPĂ: În timp ce James are cele mai multe participări individuale, fostul său coechipier Dwyane Wade l-a egalat cu 10 victorii în ziua de Crăciun. În acest an, James are șansa de a deveni singurul deținător al acestui record dacă Lakers îi învinge pe Celtics. De asemenea, Lakers este lider cu 24 de victorii de echipă, urmată de Knicks (23).

Russell își câștigă onoarea În ceea ce privește recuperările, legendarul Bill Russell de la Celtics a devenit lider la recuperări, după ce a reușit 176 în meciul de Crăciun. Cu toate acestea, recordul lui Chamberlain din 1961, de 36 de recuperări într-un singur meci, a furat spectacolul.

Westbrook și Irving au furat spectacolul: Deși Russell Westbrook s-a retras în acest an, el încă domnește în fruntea listei cu 29 de recuperări din carieră, în timp ce Kyrie Irving (care a jucat în ziua de Crăciun în acest an!) ) a stabilit recordul de recuperări într-un singur meci cu șapte, ajutându-i pe Cavaliers să învingă la limită pe Warriors într-un meci cu multe puncte.

Asistențe: Legendarul fundaș de la Milwaukee Bucks, Oscar Robertson, a câștigat coroana pentru cele mai multe pase decisive din carieră (145) în ziua de Crăciun. Regele asistențelor magice într-un singur meci aparține lui Guy Rodgers și Nate “Little Man” Archibald, care au egalat recordul cu 18 pase decisive în 1966 și, respectiv, 1972.

Shaq a blocat toate provocările Shaquille “Big Diesel” O’Neal a contribuit cu 25 de blocaje în 13 meciuri de Crăciun. Cu toate acestea, DeAndre Jordan a contribuit cu 11 blocaje împotriva celor de la Golden State Warriors, stabilind un record de blocaje într-un singur meci.

HARDEN A REUȘIT SUPER TREI PUNCTE: James Harden a reușit un număr uimitor de 31 de aruncări de trei puncte în meciul de Crăciun, depășindu-l pe shooterul Stephen Curry. Curry a fost chiar în spatele său, reușind puțin sub 20 de aruncări de trei puncte. Patty Mills deține recordul unui singur meci, cu opt coșuri de trei puncte pentru Brooklyn Nets în 2021.

Antrenorii legendari Phil Jackson și Jack Ramsay dețin împreună recordul pentru cele mai multe victorii ca antrenor principal în ziua de Crăciun, cu 11 fiecare. Miami Heat are cel mai mare procentaj de victorii dintre toate echipele în activitate, de 0,846 (11 victorii, 2 înfrângeri) și are o serie impresionantă de opt victorii consecutive.

Acest Crăciun promite să fie un alt capitol din istoria legendară a ligii. Poate LeBron James să își prelungească seria de victorii? Poate Stephen Curry să-și recapete coroana de trei puncte? Indiferent de rezultat, un lucru este cert: hard court-ul va fi plin de pasiune, emoție și momente record care vor intra în istoria NBA.

santosfcfansclub

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *