Astăzi marchează o zi specială în istoria Boston Celtics: aniversarea debutului lui Brian Scalabrine în NBA în 2001. În timp ce fanii Celtics îl cunosc și îl iubesc, călătoria lui Scalabrine în NBA a început în altă parte.

Recrutat pe locul 34 de către New Jersey Nets (acum Brooklyn Nets) în 2001, Scalabrine a fost poreclit cu afecțiune “The White Mamba” și “The Ginger Ninja”. În primele două sezoane petrecute la Nets, el și-a consolidat importanța, ajungând de două ori în finala NBA.

Un omagiu adus lui Scalabrine își amintește de debutul și parcursul său în NBA

După patru sezoane alături de New Jersey Nets, Scalabrine a ales o nouă cale, semnând ca agent liber cu Boston Celtics înainte de sezonul 2005-06. În timp ce statisticile sale de pe teren nu au ținut prima pagină a ziarelor, munca sa asiduă, dedicarea și personalitatea sa contagioasă i-au făcut pe fanii Celtics să se îndrăgostească de el.

Dar, dincolo de Celtics, ziua de astăzi marchează o zi monumentală pentru Scalabrine în istoria mai largă a NBA. În această zi, în 2002, el a debutat pentru Bucks împotriva celor de la Milwaukee Bucks, marcând două puncte, o recuperare și o pasă decisivă pentru a-i ajuta pe Bucks să obțină o victorie confortabilă.

De altfel, acesta a fost, de asemenea, al doilea meci cu cel mai mic număr de puncte marcate din istoria erei cronometrului (la egalitate cu meciul de la Boston din 4 ianuarie 2002.) În 2003, Detroit Pistons a suferit o înfrângere de 118-66 în fața celor de la Celtics la Fleet Center (acum TD Garden). Interesant este că doar doi Celtics au marcat în cifre duble în acea înfrângere – Paul Pierce cu 23 de puncte și 9 recuperări și J.R. Bremer cu 10 puncte.

Fanii lui Celtics au sărbătorit debutul lui Scalabrine și, în același timp, au privit retrospectiv la cariera sa în NBA dintr-o perspectivă mai largă. De la atingerea finalei cu Nets și până la a deveni un favorit al celor de la Boston, cariera lui Scalabrine, deși nu este strălucitoare din punct de vedere statistic, este o dovadă a muncii sale, a durității și a legăturii unice care există între jucători și fani.

Astăzi, haideți să ridicăm un pahar în cinstea lui Brian Scalabrine, să-i onorăm debutul și să sărbătorim moștenirea sa ca jucător, celebritate și, în prezent, ca voce a echipei Celtics la NBC Sports Boston.

santosfcfansclub

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *