Josh Giddey, tânărul fundaș al echipei Oklahoma City Thunder, se află implicat în tulburări atât pe teren, cât și în afara lui. El este în prezent pe tușă din cauza unei accidentări la gleznă, dar furtuna mai mare se concentrează în jurul presupusei sale relații cu o minoră, care a provocat o anchetă a NBA și ștergerea unui tweet prietenesc de către coechipierul Chet Holmgren.

Nori de tunet peste Giddey: accidentare la gleznă, dramă în afara terenului și sfaturi de tranzacționare ale lui Arenas

Aducând combustibil la focul de tabără este fosta vedetă NBA Gilbert Arenas, care, deși îi urează lui Giddey o recuperare rapidă, crede că Thunder ar trebui să aibă alte motive pentru a lua în considerare despărțirea de el. Arenas susține că, deși Giddey este un jucător abil și un recuperator, lipsa abilității sale de aruncare a mingii îl împiedică să se integreze pe termen lung în echipă. Această critică vine în contextul în care experții dezbat din ce în ce mai mult modul în care Thunder, care în prezent este întărită de duo-ul promițător Chet Holmgren și Shai-Gilgeous Alexander, poate face legătura cu un campionat.

Scepticismul lui Arenas cu privire la aspirațiile de campionat ale lui Thunder se extinde dincolo de Giddey. El consideră că abundența lor de selecții este “aurul proștilor”, sugerând că alte echipe care caută jucători care să schimbe franciza ar putea fi dispuse să se despartă de active cruciale în schimb. Această abordare bazată pe schimburi, potrivit lui Arenas, ar putea debloca piesele lipsă și ar putea accelera drumul lui Thunder către un titlu, o performanță realizată ultima dată de predecesorul lor, Seattle Supersonics, în 1979.

Aceasta nu este prima dată când Arenas aruncă un ochi critic asupra conducerii Thunder. În special, el a condamnat decizia lor de a-l tranzacționa pe James Harden la Houston Rockets în 2012, dezmembrând trio-ul potențial dominant format din Harden, Kevin Durant și Russell Westbrook. Arenas a susținut că o diferență de doar 4 milioane de dolari pe an ar fi putut să-l păstreze pe Harden, “cea mai importantă piesă” din puzzle, salvând potențial Thunder de la o cursă de campionat.

În condițiile în care Arenas a reaprins discuția despre istoricul schimburilor de la Thunder și a pus sub semnul întrebării viabilitatea pe termen lung a lui Giddey, tânăra echipă se confruntă nu doar cu îngrijorarea imediată a accidentării lui Giddey și a controversei din afara terenului, ci și cu presiunea de a parcurge calea spre un succes susținut. Rămâne de văzut dacă vor alege să țină cont de sfaturile lui Arenas sau își vor croi propria cale, dar un lucru este sigur: Oklahoma City Thunder se află la o răscruce de drumuri, iar următoarea lor mișcare ar putea să le modeleze destinul pentru anii care vor urma.

santosfcfansclub

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *