Circuitul istoric Suzuka va găzdui Marele Premiu al Japoniei până cel puțin în 2029, după ce a semnat o prelungire a contractului pe cinci ani cu Formula 1.

Marele Premiu al Japoniei: Circuitul Suzuka semnează prelungirea contractului pe cinci ani cu Formula 1
Marele Premiu al Japoniei: Circuitul Suzuka semnează prelungirea contractului pe cinci ani cu Formula 1

Pista a avut opoziție din partea Osaka, care a fost interesată să găzduiască o cursă stradală în următorii ani.

Președintele F1, Stefano Domenicali, a spus că Suzuka este „specială”.

Cursa japoneză se mută într-un nou slot în aprilie anul acesta, care a avut loc anterior în toamnă.

Mișcarea face parte din eforturile F1 de a deveni mai durabilă – își propune să devină zero carbon până în 2030.

Mutarea Japoniei într-o parte a anului în care se află într-o serie de curse, inclusiv Australia și China, reduce distanța călătoriei de marfă pe tot globul.

Suzuka este considerată probabil cel mai dur test pentru șoferi din calendar și F1 a considerat că este de neconceput să înlocuiască o pistă de acest statut cu o cursă de stradă, indiferent de mișcarea sportului în această direcție în ultimii ani.

„Suzuka face parte din țesătura sportului”, a spus Domenicali. „Așa că sunt încântat că F1 va continua să concureze acolo până cel puțin în 2029.”

Marele Premiu al Japoniei de anul acesta este a patra cursă a sezonului în perioada 5-7 aprilie, între evenimentele din Australia și China.

Suzuka, care este deținută de Honda, a găzduit pentru prima dată Formula 1 în 1987 și a atins statutul legendar în acest sport pentru cerințele combinației sale de viraje de mare viteză pe care le pune șoferilor și ca gazdă a unor evenimente dramatice.

Printre acestea s-au numărat controversatele hotărâri ale titlului dintre Ayrton Senna și Alain Prost în 1989 și 1990, ambele s-au încheiat într-o ciocnire între cei doi rivali.

santosfcfansclub

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *