Seria Angliei cu India este egală la 1-1 după ce o țintă de 399 pentru câștigarea celui de-al doilea Test s-a dovedit a fi cu mult peste turiștii din Visakhapatnam.

India vs Anglia: Gazdele câștigă cu 106 runde în Visakhapatnam pentru a egaliza seria
India vs Anglia: Gazdele câștigă cu 106 runde în Visakhapatnam pentru a egaliza seria

Căutând să finalizeze o urmărire care ar fi doborât o mulțime de recorduri, Anglia a fost eliminată cu 292 de puncte, pentru a pierde cu 106 runde într-o a patra zi anti-climatică.

Anglia a făcut un start puternic și a ajuns la 95-1, dar promovatul Rehan Ahmed a fost blocat înainte de Axar Patel pentru a semnala o cădere regulată a wickets.

Deschizătorul Zak Crawley părea a fi principala speranță a Angliei, bătând cu grație pentru 73. Când i s-a dat lbw lui Kuldeep Yadav la revizuire, jocul a scapat.

Speranța slabă a rămas în forma lui Ben Stokes, doar că căpitanul a fost eliminat în mod risipitor printr-o lovitură directă a lui Shreyas Iyer. În acel moment, cu 179 necesare și doar trei wicket-uri rămase, India putea respira ușor.

Ben Foakes și Tom Hartley au amânat India cu un stand de 56, Hartley supraviețuind la două recenzii care i-ar fi dat lui Ravichandran Ashwin cel de-al 500-lea wicket de testare.

Bowler-ul rapid Jasprit Bumrah a fost convocat și a luat o captură de întoarcere pe Foakes, iar când Shoaib Bashir a fost prins în spatele lui Mukesh Kumar, Ashwin a mai primit o șansă la piatra de hotar.

Dar Bumrah a scos din rădăcină ciotul lui Hartley pentru a se termina cu trei în reprize și nouă în meci, lăsându-l pe Ashwin pe 499 de wickets, mergând la al treilea Test din Rajkot pe 15 februarie.

Un pas prea departe pentru Anglia

Aceasta a fost o cerere uriașă, chiar și pentru o echipă a Angliei care și-a făcut obiceiul să urmărească ținte mari din a patra repriză și a obținut o victorie uluitoare în primul test de la Hyderabad săptămâna trecută.

Faptul că Anglia, suporterii lor și o echipă precaută din India au considerat că este posibil, spune multe despre felul în care echipa lui Stokes a jucat în ultimii doi ani.

După dezavantajul de a pierde aruncarea, Anglia a fost excelentă cu mingea, mai ales având în vedere că cei trei spinneri ai lor aveau doar trei selecții anterioare de Test combinate.

În cele din urmă, oaspeții au fost anulați de o prăbușire de 6-68 în primele lor reprize, când au fost zdrobiți de strălucitorul Bumrah. Le-a lăsat prea multe de făcut în goană.

Anglia își va petrece pauza în Abu Dhabi alături de familiile lor. Ei vor spera că Joe Root a scăpat de orice daune serioase la degetul pe care l-a rănit aici și pentru o îmbunătățire a stării lui Jack Leach, care a ratat acest test cu o accidentare la genunchi.

Oamenii lui Stokes se vor odihni știind că au realizat deja mai multe în acest turneu decât credeau unii că ar putea. Anglia va vedea următoarele trei teste ca pe o oportunitate, dar sunt și o propunere incredibil de dificilă.

Anglia se estompează după un start puternic

India vs Anglia: Gazdele câștigă cu 106 runde în Visakhapatnam pentru a egaliza seria
India vs Anglia: Gazdele câștigă cu 106 runde în Visakhapatnam pentru a egaliza seria

Duminică seara, James Anderson a vorbit despre Anglia care încearcă să-și urmărească ținta în 60 sau 70 de over-uri luni. De la 67-1 peste noapte, Anglia a început strălucitor, Crawley conducând-o pe Bumrah și Ahmed atacând Axar.

India s-a retras, au existat goluri în care Anglia putea înscrie, dar judecata greșită a lui Ahmed în a juca înapoi la Axar a deschis ușa.

Poate exista o dezbatere dacă agresiunea Angliei s-a răsturnat în imprudență, deși numai demiterea lui Root a fost urâtă. Poate afectat de degetul lui, el a fost supărător pentru nouă mingi în care a lovit două paturi, un șase și a supraviețuit unei revizuiri lbw. Din 10 a îndreptat o lovitură sălbatică spre Ashwin și a fost prins la punct.

Crawley a jucat frumos pentru cea de-a doua jumătate de secol în meci și a avut, probabil, ghinion să fie analizat pentru a cincea livrare a zilei a lui Kuldeep. Jonny Bairstow a fost prins în față de Bumrah în lovitură de prânz.

Stokes se juca și a trecut prin explozia de după prânz a lui Bumrah, apoi a căzut într-un mod bizar. Chemat pentru un single de către Foakes, Stokes a zăpăcit și a fost bătut de o lovitură directă de la Shreyas la mijlocul portului.

Foakes și Hartley au dat dovadă de spirit, Ashwin a primit un castron lung în încercarea de a-și atinge piatra de hotar, dar în cele din urmă Bumrah a avut nevoie de doar șase livrări de o nouă vrajă pentru a produce mingea mai lentă care l-a depășit pe Foakes.

Mukesh a devenit primul crosător, altul decât Bumrah sau Anderson, care a luat un wicket în serie și scena a fost pregătită pentru Ashwin, numai pentru ca Bumrah să fluieră prin bâjbâiala defensivă a lui Hartley.

India revine

Aceasta a fost o replică puternică din partea Indiei, care s-au reîntors din șocul de la Hyderabad pentru a remedia seria fără cinci jucători de prima alegere.

Ei au fost conduși de tineri batători care ar putea forma coloana vertebrală a formației lor în anii următori. Yashasvi Jaiswal a făcut un secol dublu uimitor în prima repriză, Shubman Gill o sută hotărâtă în a doua.

Dar principalul chinuitor al Angliei este minunatul Bumrah, a cărui capacitate de a mișca mingea în ritm mare amenință să devină un factor decisiv în serie. Turiștii trebuie să se gândească la o modalitate de a contracara abilitățile sale senzaționale în timpul pauzei.

India are un record acasă mândru. Ei nu au pierdut nicio serie în această țară de 12 ani și rămân favoriți, în ciuda rezultatelor puternice ale Angliei în primele două probe.

Gazdele vor spera să-i întâmpine înapoi pe polivalentul Ravindra Jadeja și pe batatorul KL Rahul după accidentări, dar până acum nu se știe despre Virat Kohli, care nu a jucat la Hyderabad sau Visakhapatnam din motive personale.

„Anglia a dat dovadă de multă luptă” – reacție

Căpitanul Angliei, Ben Stokes, la TNT Sports: „În ultima repriză, am avut încredere deplină în noi înșine că am putea urmări. Modul în care am acceptat această provocare este ceea ce ne interesează.

“Felicitări Indiei, evident că am ajuns pe partea greșită a rezultatului, dar a fost un alt joc grozav.”

Căpitanul Indiei Rohit Sharma: “Știm că ne-am confruntat cu o provocare bună, în ultimii doi ani Anglia a jucat cricket foarte bun, așa că va fi întotdeauna greu. Este o victorie bună, dar este încă o serie grea.”

Jucătorul meciului Jasprit Bumrah: „Sunt atât de fericit că am câștigat și mă simt și mai bine să contribui la acest succes”.

Fostul filator al Angliei Phil Tufnell: „Anglia a dat dovadă de multă luptă, dar bowlierii Indiei au fost mult prea buni, au dovedit prea mult.”

santosfcfansclub

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *