Fundașul echipei Los Angeles Lakers, D’Angelo Russell, a devenit miercuri o senzație pe rețelele de socializare, după ce un videoclip podcast cu el a reapărut pe X (predecesorul Twitter). În videoclip, Russell pare să își exprime nemulțumirea față de recenta sa retrogradare de pe bancă. Cu toate acestea, o privire mai atentă arată că videoclipul este înșelător.

Clipul lui Russell, scos din context, în timp ce noul cinci de start al lui Lakers prosperă

Videoclipul controversat a fost înregistrat de fapt înainte ca Russell să fie lăsat pe bancă, pe 23 decembrie, când Lakers tocmai câștigase primul turneu inaugural al sezonului în NBA. În videoclip, Russell discută despre modul în care preferă să joace un rol de mânuire a mingii în loc să se limiteze la “catch-and-shoot”.

În ciuda contextului înșelător al videoclipului, acesta a stârnit speculații cu privire la adevăratele gânduri ale lui Russell despre decizia antrenorului Darvin Ham. Cu toate acestea, adevărul pare mult mai puțin dramatic. Comentariile lui Russell păreau să fie o reflecție asupra stilului său preferat de atac în general, mai degrabă decât o lovitură specifică la adresa înlocuitorului său.

Rezultatele de pe teren susțin această concluzie. De când a ieșit de la titularizare, Lakers au avut o evoluție bună, înregistrând un record de 4-2, față de 15-13 când Russell a început. Această schimbare pozitivă se datorează noului cinci de start al echipei, care îi include pe LeBron James, Anthony Davis, Austin Reeves și doi jucători de aripă cu spirit defensiv, Cam Reddish și Taurean Prince.

Această formație oferă o combinație bună de atac și apărare, oferindu-i în același timp lui Russell un rol unic de al șaselea om. În noua sa poziție, Russell a dat dovadă de o eficiență crescută, având o medie de 11,3 puncte, 1,2 recuperări, 5,3 pase decisive și 2,0 aruncări de trei puncte pe meci, în timp ce a aruncat 47,1 la sută de pe teren și 40,0 la sută de la trei puncte. Aceste cifre contrastează puternic cu performanțele sale slabe din ultimele șapte meciuri ca titular.

Pe scurt, clipul viral de podcast al lui D’Angelo Russell pare a fi un caz de context deplasat. În timp ce comentariile ar fi putut sugera inițial nemulțumirea față de mutarea sa pe bancă, o investigație mai amănunțită a arătat că acestea erau doar observații generale despre stilul său preferat de joc. În plus, succesul recent al lui Lakers cu noua lor formație de start și performanța lui Russell de pe bancă sugerează că decizia antrenorului Ham are un efect pozitiv.

santosfcfansclub

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *