Boston Celtics poate că știu pe de rost definiția din manualele de baschet a celor patru sferturi, dar prelungirile sunt încă un teritoriu necunoscut pentru ei. Acest lucru a fost dureros de evident în înfrângerea suferită în fața celor de la Golden State Warriors, scor 132-126, când Stephen Curry a zugrăvit de unul singur tabloul din prelungiri cu atingerea sa magică.

În timp ce ambele echipe au început meciul pe un teren șubred – Celtics se chinuiau în deplasare, iar Warriors erau înfometați de orice victorie – Curry a preluat conducerea. Confruntat cu un deficit timpuriu, magistralul Dubs a orchestrat o revenire palpitantă, marcând 20 de puncte numai în sfertul patru și în prelungiri. Dar nu a fost un Lone Ranger. Klay Thompson și-a redescoperit talentul de aruncător și a marcat 24 de puncte, inclusiv șase coșuri de trei puncte, pentru a-i menține pe Warriors neînvinși, în timp ce Curry a “gătit meciul”.

Celtics se împiedică din nou în prelungiri, Curry fură spectacolul cu o aruncare de aur la coș

Pentru Celtics, a fost o altă pastilă amară de înghițit în prelungiri, a treia înfrângere consecutivă în prelungiri în acest sezon. Dar nici măcar înfrângerea nu a putut umbri miracolul lui Curry în meciul decisiv. Eroismul său din ultimele momente ale meciului a transcendat echipa și fanii, captivându-i pe toți cei care au asistat la el.

Pumnalul lui Curry a tăiat mai ales respirația oamenilor. Draymond Green a numit-o o “capodoperă”, în timp ce LeBron James a declarat pur și simplu, cu reverența unui sfânt al baschetului, “Steph este special”. Dar poate cea mai elocventă laudă a venit din partea unui tânăr Tracy Jackson-Davis, care, cu ochii mari și plin de admirație, a comparat aruncarea cu “o oală de aur la capătul unui curcubeu”.

Jackson Davis a folosit această analogie simplă, copilărească, pentru a ilustra perfect esența magiei lui Curry. El nu a lovit doar o aruncare, ci a pictat o capodoperă, aprinzând o oală de aur la finalul unui meci plin de luptă și suspans. În timp ce Celtics poate că încă își caută propria formulă pentru prelungiri, este clar că Steph Curry a reușit să stăpânească arta de a transforma prelungirile în pânza sa personală.

santosfcfansclub

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *