Campionul în curs, Cameron Norrie, a pierdut în seturi drepte în fața argentinianului calificat Mariano Navone în semifinalele ATP Rio Open.

ATP Rio Open: Campionul în curs, Cameron Norrie, pierde în fața calificatorului Mariano Navone
ATP Rio Open: Campionul în curs, Cameron Norrie, pierde în fața calificatorului Mariano Navone

Norrie, în vârstă de 28 de ani, urmărea să câștige titluri consecutive la turneul brazilian pe zgură, după ce l-a învins pe Carlos Alcaraz în finala de anul trecut.

Dar numărul unu britanic s-a luptat în condiții calde și umede la Rio.

Navone, în vârstă de 22 de ani, clasat pe locul 113 în lume, a câștigat cu 6-4 6-2 pentru a ajunge la prima sa finală ATP.

El îl va înfrunta pe compatriotul Sebastien Baez după ce numărul 30 mondial s-a impus cu 7-5, 6-4, împotriva unui alt argentinian, Francisco Cerundolo.

Atât Navone, cât și Norrie au spart serviciul în primele două jocuri, înainte ca Navone să câștige break decisiv în al șaptelea joc al primului set.

Au schimbat din nou break-uri la începutul setului doi, iar Navone l-a spart încă o dată pe Norrie în al treilea și al cincilea joc înainte de a închide victoria.

„Este incredibil”, a spus Navone. “Am jucat atât de bine toată săptămâna. Azi a fost foarte cald și umed, este greu să joc în aceste condiții, dar am jucat șase meciuri la rând, așa că mă simt destul de bine.”

Acesta a fost al doilea turneu al lui Norrie de când a ajuns în optimile de la Australian Open, după ce a căzut la primul obstacol împotriva numărului 106 mondial Federico Coria la Buenos Aires.

Thompson încheie cursa „miracolă” cu primul titlu în turneu

Între timp, australianul Jordan Thompson a câștigat la Los Cabos și a câștigat primul titlu ATP din cariera sa la vârsta de 29 de ani.

După 11 ani în turneu, Thompson a intrat în evenimentul din Mexic, clasat pe locul 40 la nivel mondial și l-a depășit pe norvegianul Casper Ruud în finală, învingând numărul 12 mondial cu 6-3 7-6 (7-4).

Cea de-a treia finală a turneului lui Thompson a încheiat o săptămână dramatică în care a jucat timp de 12 ore în cinci meciuri.

Aceasta a inclus o revenire de la 6-0, 3-0, pentru a-l învinge pe Alex Michelsen cu 0-6 7-6 (7-1) 7-5 în sferturile de finală, înainte de a învinge numărul șase mondial Alexander Zverev cu 7-5 4-6 7 -6 (7-2) într-un meci de trei ore și 40 de minute.

„Am petrecut atât de multe ore pe teren săptămâna aceasta”, a spus Thompson. “În sferturile de finală, aș fi putut să fiu dublu bageled, aș fi putut pierde cu 6-0, 6-0. Acum sunt pe cale să ridic trofeul, așa că cred că este un miracol.”

santosfcfansclub

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *