După ultima victorie obținută în fața celor de la OKC Thunder, Los Angeles Lakers a revenit pe drumul cel bun cu o victorie mare, 127-110, în fața celor de la Dallas Mavericks. Care a fost factorul cheie în succesul lor recent? O apărare strânsă, condusă de un erou improbabil, Jarred Vanderbilt.

Apărarea lui Lakers strălucește în timp ce Vanderbilt devine factorul X: se poate răscumpăra și salva sezonul?

Davis îl laudă pe Vanderbilt ca fiind factorul X al apărării

Anthony Davis apreciază versatilitatea și abilitățile defensive ale lui Vanderbilt ca fiind forța motrice a succesului defensiv al lui Lakers împotriva lui Mavericks. Este un apărător uimitor”, a exclamat Davis. El poate apăra toate pozițiile, de la Luka (Doncic) la Kyrie (Irving) și până la oamenii mari. Și-a găsit ritmul și vom avea nevoie de el pentru tot restul sezonului”.

Cifrele lui Vanderbilt, de șapte puncte și nouă recuperări, nu au fost spectaculoase, dar impactul său a mers mult dincolo de cifre. El a trecut fără probleme de la apărarea lui Doncic la apărarea lui Irving, pe care l-a limitat la 12 puncte, după ce Irving a marcat peste 30 de puncte în cinci meciuri consecutive. Abilitatea sa de a apăra mai multe poziții a schimbat jocul pentru Lakers.

Ascensiunea recentă a lui Vanderbilt după un început dificil

Vanderbilt a fost achiziționat în urma unui schimb în februarie anul trecut și s-a remarcat rapid la Lakers, ajutând echipa să ajungă în finala Conferinței de Vest. Ca urmare, el a primit și o prelungire a contractului pe patru ani și 48 de milioane de dolari. Cu toate acestea, el a fost afectat de accidentări la începutul sezonului și a jucat doar 21 de meciuri din cauza unei bursite la călcâiul stâng. Acest lucru i-a întrerupt ritmul și elanul.

Se poate el răscumpăra și îi poate ajuta pe Lakers să-și revină?

Vanderbilt are în prezent o medie de 3,1 puncte și 4,5 recuperări pe meci și a dat semne de îmbunătățire în ultimele meciuri. Prestațiile sale puternice împotriva lui Thunder și Mavericks ne fac să ne întrebăm dacă se poate răscumpăra și poate fi un factor cheie în redresarea lui Lakers în acest sezon?

Întreaga echipă Lakers se așteaptă ca Vanderbilt să își continue ascensiunea. Aptitudinile sale defensive și versatilitatea sa pozițională ar putea fi o parte esențială a impulsionării lui Lakers în playoff. Doar timpul ne va spune dacă se va ridica la înălțimea promisiunii pe care i-a făcut-o Davis, dar un lucru este sigur: Jarred Vanderbilt are potențialul de a fi un jucător care să schimbe jocul pentru Los Angeles Lakers.

santosfcfansclub

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *