Golden State Warriors traversează o perioadă dificilă fără Draymond Green și, mai nou, fără Gary Payton II. Green a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată pentru lovitura pe care i-a aplicat-o lui Jusuf Nurkic, lăsând un gol imens în conducerea și coloana vertebrală defensivă a echipei. Payton a revenit după o întindere la vițel, dar a suferit o accidentare la tendonul de la picior în cel mai recent meci împotriva lui Orlando Magic, adăugând un alt nivel de îngrijorare la o echipă deja sărăcită.

Absența lui Draymond Green, accidentarea lui Payton și căutarea durității defensive a celor de la Warriors

Suspendarea pe termen nelimitat a lui Green și revenirea incertă:

De când Green a fost îndepărtat pe 12 decembrie, Warriors au 6-4, demonstrând capacitatea lor de a se adapta și de a concura fără sprijinul său defensiv. Cu toate acestea, antrenorul Steve Kerr și biroul din față au subliniat că sănătatea mentală și emoțională a lui Green este o prioritate absolută. Green se pare că urmează un program de consiliere, iar revenirea sa este condiționată de îndeplinirea unor “condiții ale ligii și ale echipei” care nu au fost dezvăluite. Warriors adoptă o abordare răbdătoare și acordă prioritate sănătății lui Green înainte de a reveni pe teren.

Leziunea lui Payton la tendon și problemele defensive:

Revenirea lui Payton a fost de scurtă durată, deoarece a agravat o accidentare a tendonului după ce a jucat doar 11 minute împotriva lui Magic. Antrenorul Kerr speră într-o recuperare rapidă, dar absența lui Payton a întins și mai mult linia defensivă deja subțire a lui Warriors.

Întărirea apărării:

Fără Green și Payton, restul echipei Warriors trebuie să facă un pas înainte și să umple golul defensiv. Kerr și-a exprimat frustrarea după înfrângerea în fața celor de la Mavs, criticând apărarea slabă a echipei. Warriors au cedat o medie de 132 de puncte pe meci împotriva celor de la Mavs și vor trebui să își redescopere intensitatea defensivă pentru a concura în dificila Conferință de Vest.

Privind în viitor:

Provocarea pentru Warriors este să treacă peste sezon fără doi colaboratori defensivi cheie. Absența lui Green a avut un impact deosebit, deoarece leadership-ul și perspicacitatea sa defensivă sunt de neînlocuit. Cu toate acestea, echipa a dat dovadă de reziliență în absența sa, cu jucători precum Jonathan Kuminga și Kevon Looney, care s-au ridicat și au contribuit la partea ofensivă.

Revenirea rapidă a lui Payton a fost crucială pentru întărirea defensivă a lui Warriors, dar aceștia vor avea nevoie ca și alți jucători să contribuie. Andrew Wiggins, Jordan Poole și Klay Thompson trebuie să fie mai consecvenți în apărare, iar echipa va avea nevoie de o comunicare eficientă pentru a compensa piesele lipsă.

În ciuda provocărilor, Warriors au o listă profundă și talentată care este capabilă să depășească adversitățile. Dacă își pot îmbunătăți intensitatea și coeziunea defensivă, pot trece peste furtună și pot rămâne competitivi în cursa pentru playoff-ul Conferinței de Vest.

santosfcfansclub

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *